Albert Carrera Masferrer
Bé doncs aquí explicaré el nou tema tractar. Aquesta vegada es tractava d’explicar una mica que és i sobre que parla el llibre “nosotros, el medio” escrit per Shayne Bowman y Chris Willis.
D’acord doncs, aquest llibre el que intentar explicar o fer entendre es que el periodisme, la ciència de la comunicació d’informació està canviant. Actualment ja no passa allò de que hi havia un escriptor (periodista) que redactava la notícia i així era llegida per tothom. Que Actualment la tendència està canviant, tal i com vàrem parlar-ne en l’anterior debat, ara l’usuari pot interaccionar de manera que pot crear els seus propis continguts.


El llibre explica que cada vegada més existeixen eines webs més fàcils d’utilitzar, i que permeten a l’usuari arribar a ser un participant actiu en la creació i distribució de informació i de notícies. Explica que el model de periodisme participatiu actua de diferent manera que el passiu. L’actiu publica i un cop publicar revisa, en canvi el passiu abans de publicar ja ha estat revisat.
Una de les coses que es plantegen en el llibre, és fins on arribarà aquest model de periodisme, personalment crec que no fa falta saber-ne molt per veure que la extensió i el volum que ha assolit aquest model és ja considerable. Crec que el potencial d’aquest tipus de periodisme és molt gran ja que si s’arriba a imposar absolutament, seria com tenir un enviat especial a absolutament tots els pobles i llocs del món, quan algú s’adonés de que a sorgit alguna notícia simplement hauria d’anar a l’ordinador i publicar-ho. D’altre banda però consider-ho que no tothom està qualificat per redactar un escrit amb cert caràcter rigorós i de qualitat.
Com a reflexió final us deixo aquesta pregunta per què i penseu “S’imposarà aquest model de periodisme participatiu, fins al put d’eliminar el que coneixem com periodisme passiu?”
Albert Carrera Masferrer

Segon debat de l'assignatura publicació electrònica. tal i com el títol indica, es tractava de veure com havien influït les noves tecnologies en el món de la política.
Per tal de poder realitzar un anàlisis de la situació, vaig analitzar una a mica les diferents webs dels partits polítics. Primer de tot vaig comprovar que la majoria dels partits per no dir tot disposen d'un espai en xarxa, un cop dins de les diferents pàgines he pogut observar que molts dels dirigents de cada partit disposa d'un lloc web propi o d'un bloc.
Mariano Rajoy per posar un exemple disposa de "rajoy tv" disposa també d'altres pàgines o comptes en algunes xarxes socials com flickr, facebook...


Cal comentar que és lògic que la majoria de caps de partit disposin d'una pàgina personal o d'un bloc, ja que així d'alguna manera s'apropen una mica més a la societat. Cadascú pot afegir comentaris, encara que és provable que el que els respongui no sigui el propi cap de partit.
Per posar més exemples cal esmentar el cas de Gaspar Llamazares, que disposava d'una animació on tu podies anar i fer preguntes relacionades amb temes de política i ell les contestava, explicant les idees del seu partit.
També cal esmentar que aquest any, hi havia la possibilitat de penjar vídeos al youtube fent preguntes a qualsevol dirigent d'un partit polític i ells haurien de respondre.
personalment crec que la publicació electrònica és un mitjà el cual encara es pot explotar molt més. Provablement per les eleccions d'aquí quatre any la importància que haurà assolit internet i les noves tecnologies, serà tant gran que fins i tot serà decisiva a per el resultat final de les votacions.

Feu una ullada aquest vídeo:



Etiquetes de comentaris: , , 0 comentaris | edit post
Albert Carrera Masferrer

Molts de nosaltres havíem vist algun text escrit de forma rara, no enteníem que eren aquells claudàtors i aquelles paraules tant estranyes. Doncs si, Això és HTML. L’HTML és un llenguatge de marques. La marca indica a quin contingut afecte.

HTML, dona nom a HyperText Markup Language (Llenguatge d'Etiquetes de Hipertext), és el llenguatge que s’utilitza en la construcció de pàgines web. És utilitzat per a descriure l'estructura i la presentació de la informació en forma de text, així com per a complementar el text amb objectes tals com imatges. HTML s'escriu en forma de "etiquetes", envoltades per claudàtors angulars. HTML també pot descriure, fins a un cert límit, l'aparença d'un document, i pot incloure un script (per exemple Javascript), el qual pot afectar el comportament de navegadors web i altres processadors d'HTML.

Un exemple de sintaxi en HTML:


Per tal de dotar a les nostres pàgines web d’un cert disseny, o ampliar les propietats de les marques, apareix el que s’anomena fulls d’estil o CSS.


Bé doncs aquesta és una mica l'explicació que jo faig de l'Html, espero que us hagi ajudat, i fins la pròxima.

Etiquetes de comentaris: , 0 comentaris | edit post